Всеки трети автомобил нередовен | 26.01.2016 00:00 | Телеграф | стр. 6

Близо 250 000 шофьори с неплатен данък за колите си са хванати през последния месец.
Те са опитали да минат технически преглед, но онлайн системата за проверка е показала, че имат неиздължени налози, и били върнати. Около 1,5 млн. автомобила са отишли на преглед само за последния
месец, съобщи Нова телевизия. Освен тези 250 хил. с неплатен данък е имало и 184 хил., които изобщо не са регистрирани в общините, а при други 213 хил. системата е отчела грешки. Това означава, че всеки трети автомобил е бил нередовен.
От вчера официално започна кампанията за плащане на местни данъци и такси в София. Още от четвъртък обаче най-съвестните данъкоплатци са започнали да погасяват налозите си, като първа това е направила столичанка, внесла данъка за МПС-то си още в 8,30 ч. До вчера се бяха издължили общо 4010 физически и 425 юридически лица. Събрани са почти 1 млн. лева още преди старта на кампанията, похвали се зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов. Той припомни, че гражданите, които платят до 30 април данъците за имотите и колите си, ползват 5% отстъпка. Плащането може да стане и онлайн през сайта на общината. Планира се до края на тази година всеки да се сдобие със специален ПИН код местни данъци, за да може през 2017 г. да се премахне справката с партиден номер.

Виж
Виж цяла страница