РЕВЮ LG G4 Поправя грешките на предните модели | 10.09.2015 00:00 | Списание VIP | стр. 18

Преди няколко години от LG представиха G2, като се надяваха да направят сериозен пробив на пазара на смартфони, но събитията не се развиха в тяхна полза и моделът не се хареса кой знае колко на потребителя, въпреки че притежава красив и иновативен дизайн. Устройството имаше своите недостатъци, но плюсовете бяха много повече и въпреки това не успя да се наложи на пазара. Година след дебюта на G2, компанията представи дългоочаквания G3 с QHD дисплей, по-голям диагонал и по-голям капацитет на батерията. Тук отново нямаше кой знае какви позитиви за потребителя, защото QHD дисплеят „поглъща" цялата батерия, смартфонът загрява доста бързо и при достигане на прекалено висока температура, максималната яркост на дисплея се ограничава до 15-20%, което не е много удобно при работа с телефона навън.
За щастие на феновете на LG, G4 е вече тук и има главната мисия да поправи грешките на своите предшественици. Не казваме, че G3 е тотален провал, а бройките, които LG успяха да продадат са доказателство за това, но така хваленият дисплей на смартфона така и не успя да отговори на очакванията и да достави необходимото потребителско изживяване.
Техническите характеристики на LG G4 изглеждат доста сходни с тези на G3, но с някои допълнителни ключови функции, G4 се превръща в достоен наследник на G линията. Какво повече предлага LG G4 в сравнение с миналогодишния модел на компанията и как ще се противопостави на тазгодишните конкуренти на останалите брандове ще разберете малко по-долу в статията.
Представяме ви LG G4 - шампионът и горд наследник на G серията
Дизайн
От LG са запазили сравнително същия удобен дизайн, който доста се хареса на потребителите, но цялостното усещане на телефона е напълно различно. Използваните материали са различни, като се предлага и кожена версия. Ъглите са по-остри, а размерите са доста по-големи в сравнение с тези на G3, което за съжаление е доста забележимо.
Ако си поръчате кожената версия на смартфона, комплектът идва и с пластмасов капак, така че може да го сменяте, когато си пожелаете. Това трябва да ви подскаже, че също като при G3 ще имате бърз и лесен достъп до батерията и microSD слота и SIM картата на телефона.
Отпред е разположен 5.5-инчовият Quad HD екран с обичайните тънки рамки и LED светлината, уведомяваща за известията. Там са разположени и предната 8-мегапикселова камера, сензора за близост и сензора за околна светлина. Долната и горната част на смартфона разполагат с въглеродоподобен вид на Gorilla Glass 3, но според слухове, това е едва забележимо.
Дисплей
LG G4 разполага с LCD IPS дисплей с 5.5-инчов диагонал и резолюция 1440x2560. Дисплеят се превръща в "Retina" при наблюдения от поне 15 см, което означава, че няма да имате възможност да забележите отделните пиксели по екрана. Цветовата температура е 8700К, което е я прави малко по-студена от оптималната (6500К), а контрастът на дисплея е просто възхитителен - 1600:1.
Производителност
Повечето от специалистите в бранша очакваха LG да се насочи към висококласен SoC чипсет, но в случая това не е така. Инженерите от LG са планирали да използват Snapdragon 808, поради проблемите с прегряването на Snapdragon 810, така че в този момент това е правилен избор за LG. Освен това, инженерите на компанията твърдят, че шестядреният процесор ще бъде напълно достатъчен да задоволи нуждите на всеки един потребител. Snapdragon 808 е шестядрен процесор с 2 ARM Cortex-A57 ядра, работещи на тактова честота от 1.82 GHz и 4 Cortex-A53 ядра, работещи на тактова честота от 1.44 GHz.
Четете още на: http://spisanievip.com/review-na-lg-g4/

Виж
Виж цяла страница